Znamenitosti Rima

Rim je grad mnogih znamenitosti, grad prebogate povijesti i grad koji svake godine pohode milijuni turista. Ukoliko se odlučujete na posjetu Rimu valja se uputiti u znamenitosti koje on pruža. Njih donosimo u nastavku.

Prva asocijacija na Rim je Vatikan. Najmanja država na svijetu smještena je unutar Rima i osim što tamo možete vidjeti Papu, nudi veliki broj znamenitosti. Tu je prije svega velebna crkva sv. Petra. Zatim, dobro je posjetiti Vatikanske muzeje, mjesto gdje će svaki ljubitelj umjetnosti doći na svoje. Tu se nalazi i Sikstinska kapela u kojoj se bira Papa.

I ostatak Rima je pun zanimljivosti. Preporuča se da posjetite ostatke nekadašnjeg Rimskog carstva. Jedna od najvećih građevina je Panteon, hram bogova koji sa sobom nosi mnoge zanimljive priče. Uz spomenutu crkvu sv. Petru, u Rimu se nalaze još tri bazilike, to su bazilika sv. Pavla izvan zidina, Santa Maria Maggiore (Sveta Marija velika) te bazilika sv. Ivana Lateranskog (San Giovanni in Laterano).

Osim vjerskih znamenitosti, poznate su i španjolske stube na Piazza del Spagna, zatim Piazza Navona, Piazza del Popolo te Piazza Venezia. Možete posjetiti i katakombe u kojima su Rimljani pokapali svoje mrtve i skrivali se.

Sigurno nećete zažaliti ako posjetite Rim, taj predivni grad pun povijesti i kulture jedan je od gradova koje svakako vrijedi obići. U njemu ima i puno dobrih restorana i kafića. Poznat je i po sportskim zdanjima.