Zašto je stolni tenis dobar sport za vas?

Gotovo svatko je barem jednom zaigrao stolni tenis koji je poznat i pod nazivom ping-pong. Taj sport spada među najpopularnije u svijetu, a posebno je raširen u Aziji. Nameće se pitanje zašto je stolni tenis tako popularan sport? Što točno on može ponuditi ako se želite rekreirati? Odgovore saznajte u nastavku.

Najprije, stolni tenis je kao i svaki drugi sport dobar za zdravlje. Izvrstan je za oznojiti se i osnažiti srce. Na profesionalnoj, ali i amaterskoj razini je to jedan od najbržih sportova jer loptica prelazi vrlo malu udaljenost velikom brzinom. Samo par sati igranja stolnog tenisa tjedno može imati odličan učinak na vaše zdravlje.

Ono što je vrlo bitno je da stolni tenis nema spolne ili dobne barijere. Naime, može ga igrati svatko. Uobičajeno je da u klubovima postoje igrači koji imaju više od 60 godina, a ima uvijek i klinaca koji su tek započeli se baviti ovim sportom. Prema tome, stolni tenis je cjeloživotni sport.

Osim toga, stolni tenis izvrsno djeluje na mozak. Za njegovo igranje potrebno je brzo donositi odluke i pravilno razmišljati o taktici. Sve to održava sivu tvar u mozgu aktivnom. Zatim, stolni tenis se može igrati svugdje, i u dvorani i na otvorenom.

Bitno je istaknuti i da je stolni tenis vrlo društven sport. Naime, na turnirima se može upoznati mnogo ljudi, a za sve to ne morate potrošiti puno novaca jer je oprema jeftina. Na kraju, stolni tenis je vrlo zabavan sport u kojem se zaista može uživati. Osnovnu tehniku nije teško svladati. Stoga, ukoliko se želite rekreirati, prepustite se čarima stolnog tenisa.