Wimbledon 2014.

Kao i uvijek, i ove godine u Wimbledonu svjedočili smo vrhunskim mečevima, velikim pričama i trenucima koji će biti zapisani u teniskoj povijesti. U obje pojedinačne konkurencije pobjednicima je to druga titula u All England Clubu. Novak Đoković i Petra Kvitova bili su najbolji 2011. godine, a oboje su to ponovili ove sezone.

U muškim parovima sjajnu su priču ispisali Vasek Pospisil i Jack Sock koji su na svom prvom zajedničkom turniru otišli do samoga kraja. Teniska povijest ispisana je i u ženskim parovima gdje su Talijanke Errani i Vinci kompletirale svoju kolekciju Grand slam naslova.

Finale Đokovića i Federera će se još dugo pamtiti. Mnogi su ga okarakterizirali najboljim mečem godine što svakako i jest. 5 setova i gotovo 4 sata teniske i psihološke borbe spada među najbolja finala u posljednjih nekoliko godina. Bio je to tipičan Đokovićev meč, pun neizvjesnosti, preokreta i propuštenih prilika. No, njegova psihološka snaga nikad nije bila upitna, u ključnim trenucima u 5. setu odigrao je izvanredno te unatoč nekoliko propuštenih prilika tijekom meča, stigao do druge krune u All England Clubu.

Žensko finale bilo je jednosmjerno. Petra Kvitova odigrala je izvrsno protiv Eugenie Bouchard kojoj je to bio prvi Grand slam finale u karijeri. Čehinja je odigrala vrlo autoritativno. Nije dopustila baš nikakvu šansu mladoj Kanađanki. Drugi set bio je prava teniska rapsodija u režiji Kvitove.

Ogromno iznenađenje priredili su Kanađanin Vasek Pospisil i Amerikanac Jack Sock. Nikad prije ovog turnira nisu igrali zajedno, ali to im, očito, nije zasmetalo budući da su pobijedili sve svoje protivnike. Finalna pobjeda protiv braće Bryan bila je samo šlag na tortu ovog sjajnog uspjeha kanadsko-američke kombinacije.