Sjećate li se najdužeg teniskog meča ikad?

Amerikanac John Isner i Francuz Nicolas Mahut u tenisku povijest nisu ušli zahvaljujući brojnim titulama pobjednika, već zbog toga što su bili akteri najdužeg teniskog meča u povijesti.

Ne tako davne 2010. godine na najprestižnijem teniskom turniru Wimbledonu u prvom kolu ždrijeb je spojio Isnera i Mahuta. Očekivao se da će to biti izjednačen i neizvjestan meč jer su obojica odlični serveri koji lako osvajaju svoje servis gemove, a na prijemu servisu nisu niti približno tako dobri. No, nitko nije mogao ni slutiti da će taj meč ući u teniske anale.

Isner je osvojio prvi set, da bi u drugom Mahut poravnao rezultat na 1:1 u setovima. 3. i 4. set otišli su u tie-break, a svaki je igrač osvojio po jedan. Tako se otišlo u peti set u kojem nema odlučujuće igre, nego se igra na dva gema razlike.

Obojica su držali svoj servis do 69-68 kada Isner oduzima servis protivnika i okončava maraton dug 11 sati i 5 minuta. Taj meč oborio je mnogobrojne teniske rekorde poput toga da je to prvi meč u kojem je svaki igrač zabio više od 100 aseva, zatim ušli su u knjige rekorde po najviše odigranih gemova i poena.

Meč se igrao kroz dva dana, a završen je na terenu broj 18 koji je tako ušao u povijest. Bilo je nevjerojatno gledati kakve sve napore ljudsko tijelo može izdržati. Pri kraju meča obojica su jedva stajala na nogama, ali su se i dalje borila do krajnjih granica izdržljivosti.

Pobjednik tog meča, John Isner u drugom kolu više nije imao snage te je lako poražen od De Bakkera. Svejedno, i Isner i Mahut su ušli u tenisku povijest.