Savjeti za njegu lica

Kada je riječ o njezi kože, manje nije uvijek više. Neki tipovi kože mogu imati koristi od posebno izrađenih seruma ili maski, a neki ne. Međutim, za njegu kože neophodno je čišćenje i toniranje, da bi to imalo učinka treba biti napravljeno na ispravan način. Donosimo neke savjete u vezi njege lica od kojih će koristi imati bilo koji tip kože.

1. Očistite svoje lice dvaput dnevno – čišćenje je jako bitno za njegu kože jer uklanja bakterija, prljavštine i višak ulja. Bitno je ne koristiti jaka sredstva za čišćenje jer mogu biti preoštra te neće na najbolji način zaštititi kožu. Blaga sredstva poput balzama, krema i ulja će biti puno bolja.

2. Koristite toner za lice – nakon čišćenja površina kože je neuravnotežena. Korištenjem tonera pomoći ćete koži da se brzo prilagodi i obnovi svoju pH razinu. Isto tako, spriječit ćete da vam koža bude suha ili previše masna. Važno je nježno nanositi toner po cijelom licu.

3. Probajte s uljima za lice – ulja su postala vrlo popularna u zadnje vrijeme i većina ljudi uči o njihovim prednostima za njegu lica. Bez obzira na vaš tip kože možete koristiti ulje za njegu lica, čak i ako je vaša koža masna. Isto tako ga nježno nanosite na vaše lice.

4. Budite nježni oko očiju – koža oko očiju je tanja od ostatka lica i znatno je osjetljivija. Kada nanosite neko sredstvo na kožu oko očiju budite posebno nježno i koristite prstenjak za nanošenje jer je to najslabiji i samim time najnježniji prst.