Položaji spavanja i njihova značenja

Vaš omiljeni položaj tijekom spavanja može značiti i više nego što mislite. Pripremili smo pregled šest najčešćih položaja spavanja. Jedno istraživanje pokazalo je da vaš položaj tijekom spavanja može nešto reći o vašoj osobnosti i zdravlju, stoga saznajte mnoge zanimljivosti u nastavku.

Prema istraživanju provedenom na 1000 sudionika, stručnjaci za spavanje iz Londona utvrdili su da postoji 6 osnovnih pozicija spavanja, a kada se oni analiziraju, jasno je da se podudaraju s određenim osobinama ličnosti.

1. Položaj fetusa – ovaj položaj označava spavanje na boku s jednom rukom ispod jastuka. To znači da ste tvrdoglava osoba, no ipak da ste osjetljivi i ranjivi.

2. Spavanje na boku s obje ruke prema dolje i ravnim nogama – ovakav položaj pokazuje da ste puni povjerenja u druge te ste vrlo ležerni i društveni.

3. Spavanje na boku s obje ruke ispred sebe – označava da ste otvorena osoba za nove ljude i iskustva, no iznutra ste cinični, budite oprezni kada donosite važne odluke.

4. Spavanje na leđima s rukama uz tijelo i ravnim nogama – vi ste praktični, ali i sramežljivi s tendencijom da osuđujete sebe i druge.

5. Spavanje na trbuhu s rukama oko jastuka – vi ste hrabri, otvoreni, ali teško podnosite kritike.

6. Spavanje na leđima s obje ruke iznad jastuka – vi ste prijateljski raspoloženi prema svima i ponizni, uvijek želite pomoći drugima koji su vam važniji od vas samih.