Poboljšajte svoj engleski u nekoliko koraka

Engleski je izvrstan jezik za naučiti, bilo da vam treba za posao, putovanja iz osobnih razloga. Učenje novog jezika zahtijeva trud, predanost i spremnost na prihvaćanje pogrešaka. Engleski se po tome pitanju ne razlikuje od drugih jezika. Pripremili smo nekoliko savjeta kako ćete poboljšati svoje znanje najvažnijeg jezika na svijetu.

Apsolutno najbolji način da naučite ili usavršite jezik je govorenje. Nije važno da li znate 10 riječi ili tečno govorite jezik jer komunikacija s drugom osobom je najbrži i najučinkovitiji način za poboljšanje jezičnih sposobnosti.

Nemojte čekati da naučite sve riječi napamet, nego polako usavršavajte svoj jezik sporazumijevanjem s drugom osobom, idealno bi bilo izvornim govornikom. Bit ćete oduševljeni koliko brzinom ćete napredovati.
Čak i ako odlično razumijete engleski jezik te imate dobru gramatiku i opsežan vokabular postoji velika vjerojatnost da vas izvorni govornik neće u potpunosti razumjeti, stoga je bitno vježbati izgovor. Pozorno slušajte kako izvorni govornik izgovara pojedine riječi i pokušajte ga što bolje kopirati.

Širenjem vlastitog vokabulara postat ćete bolji poznavatelj engleskog jezika. To se isto tako postiže komunikacijom, no postoje i drugi načini kako proširiti svoj vokabular. Primjerice, možete čitati na engleskom ili gledati razne televizijske emisije, filmove i serije. Tako možete naučiti nove riječi i izraze te odmah čuti kako ih upotrijebiti u rečenici.

Možete slušati glazbu ili razne emisije na engleskom jeziku, tako ćete poboljšati razumijevanje. Pokušajte se uvijek truditi razumjeti što je govornik htio reći te odaberite ključne riječi i fraze kako bi dobili opću ideju o tome koja je bila tema govora.