Ovogodišnje tehnološke inovacije u Formuli 1

Sezona Formule 1 polako se približava svome kraju. I ova godina donijela nam je mnoge tehnološke promjene na bolidima što je najvećim djelom uzrokovano popriličnom promjenom pravila u odnosu na godinu prije. Mnogi ovu sezonu nazivaju najvažnijom posljednjih desetljeća zbog mnogih tehnoloških inovacija.

Glavna promjena vezana je uz motore. Do sada su u bolide bili ugrađeni 2,4 litarski V8 motori, a ove je godine Međunarodna automobilistička federacija izdala pravila da se moraju koristiti 1,6 litreni turbo motori. Promjena je napravljena i u pogledu goriva. Naime, svaki bolid smije koristiti 100kg goriva po utrci.

Osim toga, dogodile su se bitne promjene vezane uz aerodinamiku bolida te njihov izgled. U Formuli 1 motori s turbo punjačem zadnji su se put koristili 1988. Bolidi ove sezone koriste ERS umjesto dosadašnjeg KERS-a. Radi se o sustava koji prikuplja toplinsku energijau nastalu kočenjem i pretvara ju u snagu, tojest kinetičku energiju.

Pogonska jedinica je napravljena da bi Formula 1 postala energetski učinkovitija i ekološki prihvatljivija. No, ovaj hibridni pristup najcjenjenijem auto sportu nije dobro prošao. Primjerice, gledatelji se žale na puno tiši zvuk motora.

Sve te promjene dovele su i do promjena u pogledu najboljih bolida. Uvjerljivo najbolji konstruktor ove sezone je Mercedes. Njihova 2 vozača Lewis Hamilton i Nico Rosberg grčevito se bore za naslov, pritom su konkurenciju ostavili daleko iza sebe. Nakon 4 uzastopna naslova Sebastian Vettel, vozač Red Bulla, ove godine neće osvojiti titulu, čak i njegov momčadski kolega Daniel Ricciardo podosta bolji od njega.