Otkrijte značajke organske hrane

Organska hrana je sve popularnija, ona posjeduje prednosti za zdravlje u odnosu na neorgansku hranu. Između ta dva načina proizvodnje hrane postoje mnoge razlike od kojih neke imaju više veze s izgledom nego okusom.

Mnogi ljudi vole savršeni izgled jabuke, kruške ili dinje. No, hrana koja je identična u pravilu je proizvedena na neorganski način što znači da nije toliko zdrava kao ona koja je proizvedena na organski način. Naime, organska hrana dolazi u različitim veličinama i oblicima te često fizički izgleda nesavršenom. Razlog zbog kojeg je neorganska hrana identična je to što se u te proizvode obično dodaju različite tvari za povećanje rasta i slično.

Organski prehrambeni proizvodi moraju zadovoljiti stroge standarde kvalitete. Zbog toga su u većini slučajeva kvalitetniji i zdraviji. Iako je i neorgansko voće i povrće isto tako zdravo. Najočitija razlika između organske i neorganske proizvodnje je korištenje prehrambenih aditiva i pesticida.

Naime, kod organske proizvodnje je dodavanje tih tvari prilično ograničeno. Zbog toga, organski proizvodi sadržavaju manje umjetnih sastojaka nego konvencionalni prehrambeni proizvodi. Organski proizvođači moraju koristiti prirodna gnojiva kojima hrane tlo i ubijaju štetnike te suzbijaju korove. Konvencionalni poljoprivrednici imaju odriješene ruke i obično koriste umjetna gnojiva i pesticide.

Organska hrana je, kao što smo već napomenuli, bolja. No, znatna je razlika u cijeni između klasične i organske hrane tako da si mnogi ipak ne mogu priuštiti čestu konzumacije hrane koja je proizvedena na potpuno prirodan način.