Otkrijte na koje sve načine koristiti limun

Limun je fantastična namirnica za upotrebu u raznim receptima, od različitih umaka i marinada do kolača i drugih deserata. No, mnogi ne znaju da limun nije koristan samo u kuhinji, nego da se može služi i za čitav niz drugih stvari.

Prvo, limun može poslužiti kao sredstvo za uklanjanje masnoće koja se nakuplja na i oko ploče na štednjaku. Čišćenje toga može predstavljati veliki izazov, ali uz pomoć limuna i njegovih svojstava masnoće će puno lakše nestati.

Što se tiče čišćenja, limun pomaže i u čišćenju mikrovalne pećnice. Ispunite posudu do pola s vodom i stavite unutra limun. Tu posudu zatim stavite u mikrovalnu na par minuta kako bi se voda kondenzirala. Izvadite posudu van te temeljito obrišite mikrovalnu ručnikom.

Insekti mogu biti veliki problem posebno kad je vruće. Da bi ih držali dalje od svojega doma stavite kriške limuna u blizini ulaznih vratiju ili prozora. To može biti vrlo učinkovito u borbi protiv insekata.

Limun može biti vrlo koristan i kad je u pitanju suhi zrak, to se posebno događa u hladnim mjesecima kada je potrebno zagrijati kuću. Da bi se riješio taj problem, potrebno je kriške limuna skuhati i nakon toga pirjati kako bi dobili izvrsno sredstvo za vlažniji zrak.

Gledano s nutritivne strane, limun je izrazito bogat vitaminom C što ga čini izvrsnim za osnaživanje imunološkog sustava i sprječavanje bolesti. Njegova aroma je sjajna tako da se koristi u mnogim jelima.