Koji smartphone je najbolji?

Pametni telefoni u današnjem svijetu zauzimaju važno mjesto. Njihova proizvodnja je jedna od najbogatijih grana gospodarstva. Na tržištu je prisutno mnogo modela od različitih proizvođača. U nastavku ćemo vam pokušati približiti neke od najboljih modela s obzirom na razne kriterije.

Ako polazimo od pretpostavke da ono što je skupo je i kvalitetno, što je definitivno u jednu ruku točno, onda vodeće mjesto po kvaliteti pametnih telefona svakako zauzimaju Appleov iPhone te na najskuplji Samsungovi modeli.

iPhone se odlikuje fantastičnim softverom, lijepim dizajnom, mnogobrojnim funkcijama, ali i skupoćom. Na našem tržištu cijene najnovijeg modela premašuju 6 tisuća kuna. Appleovi zadnji modeli su iPhone 6 i 6 Plus koji su, po mnogim kritičarima, uvjerljivo najbolji smartphonei na tržištu.

Samsungova lepeza pametnih telefona puno je raznolikija od Appleove. Naime, oni uz skupocjene, ali iznimno kvalitetne telefone iz Galaxy serije proizvode i mnoge druge, jeftinije smartphonee, tojest proizvode uređaje za široke mase. Samsung Galaxy S5 najnoviji je uređaj iz njihove kolekcije, osim što je njegov ekran prilično velik, odlikuje ga odlična kamera, brzina i puno funkcija.

Što se tiče ostatka tržišta, tu su Sony, Nokia, HTC, Huawei i drugi. Svi oni proizvode jeftinije uređaje, iako neki od njih nude i vrlo skupe modele. Iako su ti telefoni jeftiniji u odnosu na iPhone, ipak nude kvalitetu te ih možemo smatrati dobrim omjerom cijene i kvalitete što je iznimno bitno. S

ve su češći i kineski proizvođači koji za vrlo male novce nude prilično dobre uređaje, iako naravno da treba pripaziti da se ne radi o nekoj kopiji. Izbora je puno, no odluka se najčešće donese na temelju financijskih mogućnosti. Iako, svaki od navedenih proizvođača je kvalitetan.