Kako voćem smršaviti?

Budući da je niskokalorično i prepuno hranjivih tvari, voće se smatra moćnim alatom u bitci s viškom kilograma. U aromama voća možete uživati u bilo koje vrijeme, za doručak, ručak ili večeru. Izdvojit ćemo top 10 vrsta voća koje će vam biti izvrsni pomagači u mršavljenju.

1. Avokado – voće koje je uvijek na vrhu po pitanju sagorjevanja masnoća. To je zato što je bogato omega-9 masnim kiselinama. Uz to, pomaže ubrzati proces kojim se masti pretvaraju u energiju, time potiče ubrzani rad metabolizma. Bogat je i vlaknima.

2. Jabuke – također odlično voće za uništavanje masnoća. Dobre su za vitkiji izgled jer su bogate vlaknima, a siromašne kalorijama. Sadrže brojne vitamine i minerale.

3. Kruške – bogate su vlaknima, jedna kruška sadrži 15% preporučene dnevne količine vlakana koje je potrebno unijeti u organizam.

4. Jagode – potiču proizvodnju hormona koji su zaduženi za mršavljenje. Također, potiče i rad metabolizma. Savršeni su dio mnogih dijeta, prepune su vlakana, vitamina C, kalcija i magnezija. Mogu se konzumirati na razne načine, u voćnim napitcima, desertima…
5. Grejp – odličan saveznik u borbi s kilogramima. Također je bogat vlaknima te je niskokaloričan. Pola grejpa sadrži svega 37 kalorija, što je vrlo malo. Sastoji se od 90% vode stoga vam daje osjećaj sitosti.