Kako trčanjem izgubiti kilograme?

Mnogi se bore s viškom kilograma, a najbolja aktivnost kojom se to može ispraviti je trčanje, tako barem smatraju stručnjaci. Trčanje je prirodna aktivnost našeg tijela koju mogu obavljati svi. Jako je dobra i za tijelo i za um.

Prije svega, trčanjem se tope kalorije čime možemo smršaviti. Da bi smršavjeli idealno trčati velike udaljenosti, ako želimo izgraditi mišiće onda ćemo se orijentirati na sprint i atletske vježbe snage. Većina rekreativaca i amatera ipak trči na veće udaljenosti.

Osim toga, trčanje je fantastično za psihu. Ono nas smiruje, tijekom trčanja dobivamo puno kisika, luči se hormon sreće. Dakle, sve ono što nam je potrebno da bismo se oslobodili od stresa i da ne bismo pomišljali na probleme koji nas muče. A ako trčimo probleme ćemo sigurno lakše riješiti.

Prednosti trčanja su mnogobrojne. U njemu mogu uživati svi. Najteže je početi trčati, ali jednom kada se počne malo tko prestaje. Zbog toga je trčanje na neki način ovisnost, ali jako zdrava ovisnost koja nam osigurava zdrave i blagostanje čitavog tijela i uma.

Trčanjem se i štitimo od bolesti, razvijamo imunitet, izgrađujemo mišiće i općenito podižemo snagu i kondiciju tijela. Uz psihološke blagodati trčanje je idealno za sve zaposlene poslovne ljude koji tijekom dana doživljavaju puno stresa.