Kako se povećavao broj korisnika Facebooka?

U prosincu 2004. godine svjetlo dana ugledala je prva verzija Facebooka. Tu mega popularnu društvenu mrežu osmislio je Mark Zuckerberg kako bi, najprije, služila za povezivanje i lakšu komunikaciju studenata na Harvardu.

Tijekom prvih godinu dana Facebook je prikupio 5.5 milijuna korisnika. U manje od četiri godine postojanja probijena je granica od 100 milijuna korisnika. Tada je već Facebook postao dio života dobrog dijela svjetske populacije.

Broj korisnika i dan danas raste do neslućenih razmjera. Trenutno ih je oko milijardu i 320 milijuna. A broj se svake minute rapidno povećava, kao i broj razmjenjenih poruka, statusa, fotografija, video zapisa i svega drugoga što Facebook nudi.

Tijekom svog razvoja Facebook je doživljavao promjene u dizajnu, ali koncept je ostao isti. Njegova jednostavnost privlači i korisnike koji se ne služe najbolje računalom. Elegentna i prepoznatljiva plava boja, logotip i posebno gumb ‘like’ postali su statusni simbol ove društvene mreže.

U Hrvatskoj je Facebook daleko najpopularnija društvena mreža. Twitter, koji je u svijetu odmah iza Facebooka, ima kod nas jako malo korisnika. Očito će Twitter još morati malo pričekati na ekspanziju u Hrvatskoj. Iako, mnogima u svijetu se više sviđa koncept Twittera koji je još jednostavniji i napravljen je po principu micro-blogginga.

Facebook nudi i otvaranje grupa i stranica kako bi se korisnici povezani i zbližili s obzirom na svoje interese. Veliki rast, Facebook je doživio i pojavom pametnih telefona pa ga veliki dio korisnika danas koristi i na svojim mobitelima.