Kako se odijevati za posao?

Način na koji se odijevate može odigrati veliku ulogu u razvoju vaše profesionalne karijere. Pristojno odijevanje zaposlenika spada među kulturu društva. Neke tvrtke preferiraju poslovni povremeni pristup dok druge zahtijevaju poslovni profesionalni dress code.

Muškarci bi trebali nositi poslovna odijela ako je to moguće. Sako se može nositi s različitim vrstama hlača. Nošenje kravata je uvjet za muškarce u poslovnom profesionalnom dress codeu. Opcija s košuljom i kravatom bez sakoa je također dobra.

Žene bi također trebale nositi poslovna odijela. To uključuje hlače, majicu i druge formalne dodatke. Žene bi se prilikom izbora poslovne odjeće trebale voditi konzervativizmom. Izazovnu odjeću treba izbjegavati tako da bi tijelo trebalo biti u potpunosti prekriveno. Nakit isto treba biti konzervativan i nenametljiv.

Što se tiče odabira boja, najpristojnije su crna, tamno siva te zemljani tonovi. Muškarci bi trebali nositi odijelo isključivo tamne boje, to vrijedi i za cipele. Žene mogu nositi niske potpetice, ali trebaju izbjegavati cipele koje otkrivaju stopala te naramenice.

U poslovnom svijetu važno je uvijek biti dotjeran. Tu je vrlo značajna osobna higijena. Muškarci ne bi smjeli imati dlake na licu, a žene bi trebale izbjegavati nametljivu šminku. Kosa također mora biti uredno održavana.

Nekoliko savjeta za kraj. Nikada nemojte nositi traperice, sportsku odjeću ili obuću, uvredljive majice, previše istančan nakit te poderanu odjeću makar to bilo u modi. Žene moraju izbjegavati majice koje otkrivaju dekolte i leđa, kratke hlače nikad ne smiju biti dio profesionalnog odijevanja za posao.