Kako poboljšati pamćenje?

pamcenjeNiska količina energije, slabo pamćenje i slabe kognitivne sposobnosti danas su često prisutne kod mnogih ljudi. Ovi simptomi signaliziraju da se mozak bori sa stresom i da će, ako se stres ne smanji, doći do neurodegenerativnih stanja. Postoje prirodni načini kako poboljšati cirkulaciju u mozgu i kognitivne sposobnosti.

Smanjene kognitivne funkcije rezultiraju slabijom radnom učinkovitošću, svađama te značajno smanjenom kvalitetom života. Mozak je izuzetno osjetljiv na slobodne radikale, slabu cirkulaciju i neravnotežu šećera u krvi. Pojedinci koji su pod stresom, koji imaju probleme s arterije i šećerom u krvi imat će češće problema s pamćenjem i drugim kognitivnim funkcijama mozga.

Istraživanja su pokazala da određeni spojevi mogu rastegnuti cerebralne arterije i poboljšati protok krvi u mozgu. Oni također daju antioksidanse koji pomažu u zaštiti krvnih žila i štite neurone kada je razina kisika u mozgu niska.

Najmoćniji saveznik za rješavanje takvih problema je ginko. On sadrži flavonoide koji štite kardiovaskularni sustav, neurone i mrežnicu. Poboljšavaju i protok krvi šireći krvne žile.

Ginko također može poboljšati sposobnosti koncentracije i pamćenja kod zdravih osoba. To poboljšanje dolazi već 2 sata nakon konzumiranje. Dobar je i za vid i cjelokupno zdravlje očiju. Dokazano poboljšava protok krvi u svim dijelovima tijela pa je i koristan za spolnu disfunkciju.