Kako igrati tenis?

Tenis na profesionalnoj razini je iznimno zahtjevan pojedinačni sport koji od igrača traži odličnu fizičku i mentalnu pripremljenost. No, na amaterskoj razini tenis je česta razonoda i rekreacija među običnim ljudima. U nastavku saznajte koje su osnove tenisa.

Oprema za rekreativni tenis sastoji se od klasične sportske opreme te reketa. Za početnike je bitno da ne uzmu prebrz reket jer ga neće moći kontrolirati. Isto tako, bitno je da ne kupujete pretežak reket kako ne bi imali problema s bolovima u zglobu i ruci. Postoji dosta reketa koji nude dobar omjer cijene i kvalitete.

U tenisu je rad nogu iznimno bitan. Potrebno je biti pokretljiv te uvijek u pravom trenutku se postaviti za izvođenje udarca. Forehand je najprirodniji teniski udarac, dok je backhand nešto teži za naučiti. Kod oba osnovna udarca je bitno pronaći idealnu točku u kojoj treba udariti loptu, pokret treba biti prema naprijed, ili prema gore i naprijed ako se radi o spin udarcu.

Servisom se započinje igra. Potrebno je lopticu baciti iznad sebe i udariti je u najvišoj točki jer će se samo tako prenijeti maksimalna energija na lopticu. Bitno je raditi prijenos težine s noge na nogu kako bi vjerojatnost da će loptica pasti na pravo mjesto bila veća.
Tenis je idealna rekreacija, potrebno je neko vrijeme za usvojenje osnovne tehnike, ali kad se ona usvoji igrati tenis predstavlja pravi užitak.