Kako gubiti kalorije?

Gubljenje kalorija je mnogima veliki problem. Moguće ih je izgubiti smanjenim unosom hrane što nije previše dobro jer tako ne unosimo dovoljno hranjivih tvari u organizam te fizičkom aktivnošću koja je uz zdravu i uravnoteženu prehranu idealan način za gubitak kilograma.

Kod fizičke aktivnosti idealno je koristiti više varijanti treninga. Po mnogima, najbolji je trening visokog intenziteta. On uključuje vježbanje pri visokom intenzitetu u trajanju od 30 sekundi do nekoliko minuta s pauzama između intervala. Na taj ćete način sagorjeti jako puno kalorija, poboljšat ćete svoj aerobni kapacitet, kao i zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Prednost takvog načina treninga je što će kratki intervali razbiti dosadu i monotonost koja se događa ako primjerice trčite pola sata. Odlična je stvar što za takvu fizičku aktivnost ne trebate posebnu opremu.

Pokušajte s bavljenjem nekim novim sportom kojega do sada niste imali prilike isprobati. Tako će vam biti zanimljivo trenirati i gubit ćete kalorije vrlo brzo. Kombinirajte razne aktivnosti poput šetnje, trčanja, plivanja, vožnje biciklom.

Što se tiče prehrane, važno je piti puno vode. Osim što je dobra za zdravlje, voda će smanjiti vaš apetit prije obroka. Prilikom tjelesne aktivnosti se znojimo te tu tekućinu moramo nadomjestiti kako ne bismo dehidrirali. Nemojte nikako propuštati doručak jer on igra važnu ulogu u uspješnom mršavljenju. Vaš metabolizam se usporava kada spavate, stoga je idealno jesti ujutro kako bi ubrzali metabolizam.

Pokušajte se čim više osloboditi stresa jer on može samo negativno utjecati na mršavljenje. Izbjegavajte alkohol jer on usporava metabolizam, dehidrira organizam i loše djeluje na središnji živčani sustav. Biti aktivan je najbolji način za gubljenje kalorija.