Kako brzo naučiti njemački jezik?

Naučiti neki jezik nije lako, no ako želite naučiti njemački onda to sigurno možete. Naime, njemački je logičan jezik s razumljivom sintaksom i nekim stranim riječima koje su posuđene iz drugih jezika. Pripada skupini germanskih jezika te je usko povezan s engleskim. Stoga, uz malo truda i vremena možete naučiti njemački jako dobro.

Najprije započnite s učenjem samoglasnika i suglasnika te njihovim izgovorom i pravilima čitanja. Nakon toga, posvetite se najosnovnijim riječima kako bi imali neki početni okvir uz pomoć kojeg ćete kasnije naučiti veći broj kompliciranijih riječi. Osnovne riječi su brojevi, pozdravi, prezent glagola biti, riječi poput “hvala”, “molim” i slično.

Zatim je dobro započeti s učenjem osnovne rečenične konstrukcije. Proučite način na koji se grade rečenice. To ne bi trebalo biti teško jer je njemački vrlo sličan engleskom u ovom području. Ako putujete u neku zemlju gdje se govori njemačkim, ljudi će vas tamo vjerojatno razumjeti iako koristite krivi red riječi u rečenici, no možda vas neće razumjeti ako vam izgovor nije dobar.

Nakon što ste naučili osnove, počnite sa širenjem vokabulara i učenjem glagolskih vremena. Krenite od jednostavnijih prema složenijim riječima. Odlična vježba je čitanje i prevođenje tekstova na njemačkom. To će vam pomoći da brže usvojite neke riječi.

Iako se sastoji od 4 padeža i mnogo glagolskih vremena, njemački spada među jezike koje nije previše teško naučiti. Pomoći vam može televizija i gledanja njemačkih emisija i serija, zatim čitanje knjiga i časopisa. Nakon što ste stekli zavidan vokabular pokušajte pisati na njemačkom, tako ćete najbolje utvrditi svoje znanje.