Kako avion leti?

Avionski prijevoz je postao dio svakodnevnog života. U bilo kojem trenutku, primjerice, na nebu iznad SAD-a je 5 tisuća zrakoplova. Svako godine obavi se 64 milijuna što poslovnih što privatnih letova. No, jeste li znali kako avioni zapravo lete te koji zakoni fizike im to omogućavaju?

Zrakoplovi za kretanje kroz zrak koriste potisak, on može biti uzrokovan motorima s propelerom ili, kao što je danas većinom slučaj, snažnim mlaznim motorima. Sila koju motori stvaraju gura odnosno vuče avion prema naprijed. Suprotno od te sile je otpor zraka odnosno opiranje objekta da se kreće kroz zrak.

Kako bi se taj otpor zraka što više smanjio mnogi inženjeri dizajniraju avione tako da budu maksimalno učinkoviti u kretanju. Nakon polijetanja, piloti uvlače podvozje kako bi smanjili otpor. Baš kao i kod skijaša u spustu koji tijekom utrke održavaju najbolji aerodinamični položaj. Isto tako, inženjeri nastoje pronaći najbolji dizajn kako bi što više iskoristili snagu koju motori daju.

Da bi avion poletio i nakon toga uspješno letio potisak mora biti veći od otpora zraka. Svaki avion ima svoju najveću dopuštenu težinu uzlijetanja. Primjerice, Boeing 747-8 ne može uzletjeti ako je teži od 487.5 tona, tada bi zbog težine otpor bio veći od potiska koji daju motori i ne bi mogao normalno letjeti.

Avion može letjeti zbog sile uzgona. Prelazak zraka preko krila daje mu uzgon koji ga održava na određenoj visini. Ako zrakoplov ostane bez pogona, on će i dalje letjeti samo što će se polako spuštati. Uzgon avion može izgubiti, osim zbog prekomjerne težine, i ako pilot okrene nos aviona previše nagore. Uslijed gubitka uzgona, avion nekontrolirano pada što uvijek završava tragično.