Internetski preglednici

Internetski preglednici ili browseri su programi koji korisnicima omogućuju pregledavanja internetskih bespuća. Postoji čitav niz kvalitetnih preglednika koji svaki ima neku svoju manu i vrlinu. Navest ćemo najpopularnije.

1. Chrome – Googleov preglednik je, prema nekim istraživanjima, najpopularniji među korisnicima. Odlikuje ga jednostavan i funkcionalan dizajn, jednostavnost korištenja te brzina. Sigurno nećete pogriješiti odlučite li se za ovaj browser.

2. Mozilla Firefox – ovaj preglednik je također vrlo popularan. Dizajnom je nešto robusniji, tojest ima više elemenata od Chromea. Dobra je stvar što za njega postoji čitav niz korisnih dodataka koje možete besplatno skinuti.

3. Internet Explorer – ovaj preglednik je u kreiran od strane računalnog giganta Microsofta. Bilježi pad popularnosti, no i dalje ima svoje vjerne korisnike.

4. Opera – solidno brz preglednik koji će ispuniti vaša očekivanja, ugodnog dizajna i dobrih funkcionalnosti.

5. Safari – Appleov preglednik kojega odlikuje brzina i specifični, Appleov dizajn. Koristi se na svim Appleovim gadgetima poput iPhonea, iPada i drugih.

Koji god preglednik da odaberete trebao bi ispuniti vaše zahtjeve. Razlike među njima su prilično male tako da je teško odlučiti koji je najbolji. Naš glas ipak ide Chromeu zbog jednostavnosti, dok je na mobilnim uređajima Safari odličan.