5 jednostavnih načina za mršavljenje

Mršavljenje zahtijeva puno znoja i discipline, ali čak i ako niste previše zainteresirani za intenzivnu fizičku aktivnost ili strogo brojanje kalorija, postoji niz jednostavnih načina pomoći kojih se mršavljenje može ubrzati. Neke od načina donosimo u nastavku.

1. Prije svakog obroka popijte čašu vode – s time ćete biti optimalno hidratirani te ćete imati lagani osjećaj nadutosti što će vam pomoći da se ne prejedete.

2. Nemojte konzumirati pića koja sadrže mnogo kalorija – ovo je čest razlog zašto ljudi koji žele smršaviti ne vide rezultate brzo. Naime, mnogobrojni sokovi, posebice oni gazirani sadrže jako puno praznih kalorija koje je teško istopiti. Stoga, izbjegavajte pića s puno šećera i alkohol te pijte vodu sa svježim sastojcima poput krastavaca, limuna ili mente. Tako ćete unijeti puno manje kalorija, a sigurno nećete biti žedni.

3. Nemojte biti gladni dugo vremena – mala glad može biti dobra ako želite smršaviti, no izbjegavanje obroka može biti vrlo loše. Pokušajte tempirati obroke i zalogaje kako bi izbjegli nisku razinu šećera u krvi koja se javlja ako ne jedete dovoljno.

4. Za desert uzmite malo tamne čokolade – umjesto kolača, za desert je odličan komad tamne čokolade. Osim što time zadovoljavati svoju potrebu za čokoladom, ta slastica štedi puno kalorija i vrlo je zdrava.

5. Krećite se više – čak i ako se vaše mršavljenje ne bazira na fizičkoj aktivnosti, potrebno je čim više se kretati. Čak i lagana šetnja je jako dobra. To je način na izgubiti dodatnu količinu kalorija, ali na zdravi način.